Associació Catalana de dards. BENVIGUTS

HISTORIA DE LA A.C.D

L’ACD (Associació Cultural Catalana de Dards), es va fundar l’any 1997 en assemblea promoguda per jugadors de les lligues de dards del Baix Llobregat i Barcelonès, davant les amenaces de la Federació Catalana de Dards (a partir d’ara FCD) de prohibir les lligues que llavors es jugaven. Per això a la nomenclatura de l’ACD, se li va afegir el mot Cultural, per imposició legal i no poder tindré confusió amb la FCD i es va registrar com entitat Jurídica (això ens va agradar ja que per nosaltres, el joc del dards es esport i es cultura).

La primera Junta Directiva de l’ACD va estar formada pels seus creadors: Antonio Viñuela, Francisco Egea, Xavier Andrés, Jose Garrido, Jordi Diaz i Oscar Varela. Tot i això, tothom sap que el recursos, tràmits, advocats, etc, el va aportar en Xavier Andrés i l’ajut inestimable tant de Francisco Egea com de Antonio Viñuela.

La primera temporada de l’ACD (1997-1998) la van conformar 22 equips, i tenia un capital social de 621 socis.

L’any 1998 amb una reunió d’en Xavier Andrés amb el Sr.Pompeyo (president de la Federació Espanyola de Dards, a partir d’ara FED), van acordar que l’ACD seria la representant de la FED en Catalunya, ja que tenien desavinences amb la FCD.

Davant la imposició de la FED de deixar fora algun membre de l’ACD que també pertanyia a la FCD, l’assemblea va acordar no acceptar l’oferiment de la FED.

L’any 1999 i després d’arribar a un acord amb la FCD, l’ACD va entrar a formar part de la Associació i Federacions Espanyoles Dards (AFED) i tots el esportistes que van voler es van treure la fitxa corresponent. Aquest mateix any, molts esportistes de l’ACD participen al Campionat d’Espanya de Benalmadena (Malaga).

L’any 2000, l’ACD participa al campionat d’Espanya d’Alacant amb l’equip de l’Aracena, campió de lliga, i assoleix el títol de Campiona d’Espanya 2000.

L’ACD continua sent una associació de jugadors i jugadores de dards, i segueix treballant per arribar a un acord amb la FCD per la seva assimilació com entitat esportiva .

 

                                                     LA JUNTA DIRECTIVA DE LA A.C.D 2019 / 2020

                                     PRESIDENTE :            JOSE CASTRO                                SOCIO Nº. 016  

                                     VICEPRESIDENTE :   RAMON MATAMOROS                 SOCIO Nº. 70     

                                    TESORERA :                NURIA SILVA                                  SOCIO Nº. 24     

                                    SECRETARIO :            JOAN VIERGE                                 SOCIO Nº. 533    

                                    VOCAL:                      CARLOS VELASCO                          SOCIO Nº. 75      

                                    VOCAL:                       JESUS SORIA                                    SOCI Nº. 309

                                    WEBMASTER:        JOAN VILAGRASSA                            SOCI Nº. 576 EN LA ASAMBLEA DE LA A.C.D DEL DIA 15 DE SEPTIEMBRE AL HABER SÓLO UNA CANDIDATURA, SALIÓ ELEGIDO  JOSE CASTRO .


CONTACTA CON NOSOTROS

DOCUMENTACIO PER CREAR CLUB ESPORTIU SIMPLIFICAT


MEMBREJUNTA.pdf (911.3KB)
MEMBREJUNTA.pdf (911.3KB)